Sosyal Medya ve Önemi

Sosyal Medya ve Önemi

Sosyal Medyayı biz ilk ücretsiz olan yonja, meqan gibi siteleri internet kafelerde saatlerce oyalanarak gençliğimizi heba ettik. J Tabi ilk internet yayılmaya başlayınca evde internet yok internet kafeler uluslararası, ulusal ve yerel sosyalleşme yeri oldu. Gözlemlediğim kadarı ile atık internet internetin yaygınlaşması ile internet kafeler bomboş adeta sinek avlıyor .

Evlere internet bağlanması ve cep telefonların akıllanması ve ben buna insanların aptallaşması ile ters orantılı bakıyorum neyse konumuz bu değil her bireyin internete ulaşması dünyayı parmaklarınızın arasında olmasını sağladı ve yazılımcılar vasıtası yani ZONGULDAK WEB TASARIM işin içinde J hayalinize sığmayacak şeyleri yapmanızı sağladı.

En popüler olan ve dünyaya neredeyse yön verecek şekile gelen 3 adet twitter, instagram ve facebook sosyal medya siteleri mevcut. Facebook hikayesini film olarak da izleyebilirsiniz. Her şey garajda başlıyor. Kısaca Mark Zuckerberg garajda kodlamasını yapıp yatırımcı bulunca büyürken iyi de reklamını yapıyor. Üniversitede iken gazeteler de site için astronomik rakam vermişler uyuduğunu söyleyip reddetmiş gibi iyi bir pazarlama stratejisi mi yoksa gerçek mi bilemiyorum. İlk önce üniversite için açılmış olan web sitesi şimdi dünyanın 1 numaralı sosyal medya ayağı konumunda. Tüm dünyaya hitap ettiği ve reklam ve pazarlama yerine dönüştüğü için içeriği epey değişti.

Sosyal medyada yediğimiz, içtiğimiz gezdiğimiz, satış yaptığımız mecra dönüşünde bununla birlikte büyük dönüşüm sağladık. 10yııllık zaman diliminde tüm hayatımızı sosyal medya göre şekillendirdik ve toplumlar algı operasyonu ile şekillendirilmeye başlandı. Tek tip insan modeli pazarlamacıların subliminal mesajlarla bize dayattığı hayatı sanki bizim tercihimizmiş gibi yaşamaya başladık. Bir örnek verecek olursak uluslararası pizza firması Türkiye’ye geldi iş yapamadan dükkanları kapattı ve ardından bir çizgi film yaratarak çizgi filmdeki karakterler pizza söyleyerek çok güzel bir subliminal mesaj verdi ve işe yaradı. Bu çizgi film Ninja kaplumbağalardan başkası değildi.

Toplumları dizayn etmek isteyen ABD gibi devletler ve reklam pastasından en büyük payı almak isteyen şirketler sosyal medyada ki dataları inceleyerek toplumun yapısını nasıl dönüştüğünü neye gideceğini öngörerek kendi çıkarlarını koruma aracı haline geldi.

Data incelemeye çok basit bir örnek bir cep telefonu alacaksanız google cep telefonu markası model yazıyorsunuz ve arattırıyorsunuz. Buraya kadar her şey normal bundan sonra sorun başlıyor. Herhangi bir siteye veya facebook girince hemen size cep telefonu markalarını sıralanıyor bundan fazla bir şey yok diyebilir pazarlama stratejisi diyebilirsiniz ama daha vahimi var bizim kişisel verilerimizi pazarlanıyor hem de bu pazarlama etkinliği dibine kadar yapılıyor. Cep telefonu markasını arattınız facebook üzerinden karşınıza çıktı kredi karı ile aldınız bunun ilk bakışta sakıncası hatta yararı olduğunu düşünüyorsunuz ama facebook bu benim sitemden gördü aldı diye kredi kartı bilgileri ile kendi sistemini eşleştiriyor ve firmalara ispatlıyor daha çok para kazanıyor. Bununla ilgli ABD senatosunda ifade verdi yani olay global ölçekte ve son tahlilide büyük bir kişisel kişisel veriler koruma büyük tehlike altında

İşte bu global ölçekte şirketiniz ve tanıtmak istediğiniz ürünü ZONGULDAK WEB TASARIM olarak sayfanızı tasarlayabilir ve yönetebilriz.

Bir Cevap Yazın